Information om olika typer av lån

Det är en gammal sanning att den som är i störst behov av ett lån har svårast att få ett. Den gamla Hasse å Tage-sketchen med mannen som vill låna en krona för att få ett sparlån är visserligen nästan 40 år gammal, men andemeningen står klar. Vi behöver alla ett startkapital ibland. Och då är det ofta nödvändigt att börja med ett större eller mindre lån. Talesättet cash is king känns allt längre bort.

Det finns så många typer av lån idag. Utbudet bland låneinstitutens produktportföljer växer ständigt. Vi möts ständigt av termer som bolån, privatlån, blanco-lån, sms-lån, billån, kortkrediter och till och med sajter som erbjuder lösningar där vi kan låna ut pengar till varandra.

Syftet med den här sajten är att bena ut begreppen, och kanske till och med hjälpa till med att hitta rätt lånemodell och till och med rätt långivare. Det finns nästan alltid ett lån som passar såväl privatekonomisk situation och framtida behov. Det gäller bara att leta upp rätt lån och rätt långivare.