Alternativ

Ett bra alternativ till att låna pengar för att köpa en bil är att hyra en bil. Det är givetvis lite dyrare att hyra en bil än att köra sin egna om man bara tar hänsyn till hyreskostnaden. Men om du räknar med kostnader som värdeminskning, försäkring, service och skatt så inser du snabbt att kostnaden för att äga jämfört med att hyra är mycket högre.

Det viktigaste att tänka på om du står i valet mellan att hyre en bil eller köpa en bil är helt enkelt hur mycket du kommer använda den. Statistik visar att privatpersoners bilar ibland står stilla över 90% av tiden. Detta i kombination med att de är dyra i inköp gör dom mycket kostsamma om man slår ut körtimmarna med kostnaden.

Ett nytt spännande alternativ till att köpa en egen bil är Ridebite som erbjuder en tjänst/app där du kan hyra grannens bil. I korthet går tjänsten ut på att alla som har en bil kan registrera den för uthyrning på Ridebite.com. Där anger bilägaren registreringsnummret och tjänsten kollar upp att bilen är besiktad och inte har körförbud. Nästa steg är att bilägaren anger de datum när deras bil är tillgänglig för uthyrning och vilket pris de vill ha för att hyra ut. Om någon sedan vill hyra en bil så laddar de ner en app och skapar ett konto. Sedan kan de snabbt se om det finns en ledig bil i området genom att aktivera lokaliseringstjänsten eller skriva in sin adress. Vid en eventuell uthyrning tecknar Ridebite automatiskt en helförsäkring så att både bilägaren och hyretagaren är skyddad. Mycket enkel och smidigt sätt att hyra bil som vi tycker är ett bra komplement och alternatvi till att köpa en egen bil.